DCSIMG

Community boost from new Sheffield church

St Cuthbert's church in Fir Vale holds a service by the Bishop of Sheffied Revd Steven Croft to officially open the new community area and rennovations in the church. Revd Louise Collins with the bishop by the newly-cleaned font

St Cuthbert's church in Fir Vale holds a service by the Bishop of Sheffied Revd Steven Croft to officially open the new community area and rennovations in the church. Revd Louise Collins with the bishop by the newly-cleaned font

 

An extension to a church on a Sheffield estate has been completed – giving residents a much-needed new community space.

The new £490,000 community centre at St Cuthbert’s Church in Fir Vale was officially opened by Bishop of Sheffield the Rt Rev Steven Croft.

It houses a meeting room and fully-equipped kitchen which can cater for cooking lessons, community celebrations and a foodbank.

The vicar of Fir Vale the Rev Louise Collins, said: “Fir Vale deserves the best.

“These new community facilities will allow long-held dreams of the community to become reality – somewhere for groups to meet and eat, somewhere to learn, somewhere to make new friends and develop new solutions, a place for all.”

Funding for the project has totalled £490,000 – including money from Sheffield Church Burgesses who awarded £100,000.

Other large awards included £50,000 from the Veolia Environmental Trust, £27,000 of Viridor Credits, and £25,000 from the Garfield Weston Foundation.

Sheffield Town Trust, the Department of Culture, Media and Sport, All Churches Trust, The Bernard Sunley Foundation, Friends of St Cuthbert’s, Sheffield Diocese and numerous individuals also made donations.

Bishop Croft added: “This has been such a worthwhile project and I know how much it will mean to the community at Fir Vale.

“It offers an excellent facility to local residents. It will help with the church’s mission and ministry but also has the potential for it to be used for a wide range of activities.”

The church consulted residents and groups on the building’s community use.

 

Comments

 
 

Back to the top of the page