Doncaster wine bar extension approved despite fears over yobs

House of Flowers, Main Street, Sprotbrough is set to be transformed into a wine bar. Picture: Andrew Roe
House of Flowers, Main Street, Sprotbrough is set to be transformed into a wine bar. Picture: Andrew Roe
0
Have your say

Plans to extend a Doncaster wine bar have been given the green light despite concerns from residents over noise and anti-social behaviour.

Councillors agreed to grant a change of use to allow Otto wine bar and coffee shop in Main Street, Sprotbrough to extend into The House of Flowers shop next door.

The move came despite reservations from some councillors and formal objections from seven residents.

Resident Graham Cofield who lives in nearby Shires Close said problems included noise, anti-social behaviour, parking problems and issue with tables and chairs from the outdoor seating area blocking the footpath used by residents to access other shops.

He added: “Otto’s is already a large, noisy drinking venue.

“These plans will increase the problems, and would be harmful to residents.

“Financial gain shouldn’t come before the needs of residents. Enough is enough.”

As well as reservations from residents there were six representations and a petition with 129 names supporting the plans.

Speaking on behalf of Otto’s Mr Hyldon told Doncaster Council’s planning committee at yesterday’s meeting that his clients wanted to work with residents.

He added: “I can categorically confirm there have never been any licensing enforcement issues.”

He said issues regarding parking would ultimately be something for the police to manage.

But councillors expressed concerns about the impact an extension could have.

Councillor Jonathan Wood said: “You are still not putting my mind at rest.

“I’m sure the police have got better things to do with their time than police the parking of one wine bar in Sprotbrough.”

Councillors narrowly voted to grant the application - four members of the panel voting in favour and three against - subjected to conditions including ensuring there is a three metre walk way around tables and chairs to allow residents access.